TALENT

Talent onderzoek

Mensen zijn wat betreft intelligentie en cognitie niet aan elkaar gelijk. Sterke verschillen zijn tussen mensen aanwezig waardoor de ene sterk is in dit en de ander sterker is in dat. Het wordt langzaam aan duidelijk dat ‘outliners’ (mensen die zeer getalenteerd zijn in sport, muziek, bedrijfsleven) beschikken over bepaalde vaardigheden die vooral terug te voeren zijn op de cognitieve functies en opbouw van de persoonlijkheid.

 

Men moet dan vooral denken aan snelheid van informatieverwerking en mate van inzicht. Wanneer mensen een snel brein en een hoog niveau van inzicht bezitten kan dat leiden tot uitzonderlijke prestaties in sport, muziek en bedrijfsleven.

DIAGNOSTIEK

Diagnostiek bij (top)talenten is gericht op talentidentificatie en -optimalisatie.

Voor het inplannen van een afspraak kunt u gebruik maken van het contactformulier.

^

^

Begeleiding van (top)talenten

Mensen met een snel brein en een bovengemiddeld inzicht kunnen veelal niet terugvallen op de normale structuren van coaching. Erik begeleidt mensen met de genoemde eigenschappen waardoor mensen een goede mate van inspanning – ontspanning kunnen ontwikkelen wat hun prestaties kan continueren.

Erik heeft 4 jaar bij de Engelse voetbalclub Chelsea gewerkt, hier was hij mentaal begeleider van het eerste team. Daarnaast is hij momenteel begeleider van toptalenten in de klassieke muziek (piano) en verscheidene sporters. Ook talenten vanuit het bedrijfsleven zoeken regelmatig contact met Erik voor coaching.

Toptalent en wetenschap

Erik is geïnteresseerd in (top)talent en doet hier zelfstandig onderzoek naar. In het verleden is data verzameld van o.a. pianisten, harpisten, voetballers, zwemmers, basketballers, ijshockeyers, boksers, MMA-ers en mensen uit het bedrijfsleven.

 

De resultaten van wetenschappelijk onderzoek naar toptalent zijn op 12 september 2013 in Berlijn gepresenteerd

^

^

Lees dit verhaal online op de www.theGuardian.com van Dr Daniel Glaser.

^

^

Dubai Today - Eye on Health

Suzanne Radford is joined by Dr Erik Matser, a visiting neuropsychologist from the German Neuroscience Center in Dubai Healthcare City. He has conducted research into how to identify and develop sporting talent.

Listen to the broadcasting by Suzanne Radford by downloading the MP3.

Posted 3/1/2016 10:09:47 AM

Published by Arabian Radio Network

Klik op het artikel om het gehele artikel te openen in een nieuwe webpagina.

AFSPRAAK MAKEN OF VERZETTEN TALENT

Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen bij onderstaande email. Voor informatie betreffende kosten en vergoedingen adviseren wij u contact met ons op te nemen.

^

GEBOUW Vita_liek - Julianalaan 2 - 5707 HR - Helmond - NEDERLAND

 

email: info@neuro-psychologie.nl

KLIK HIER EN DOWNLOAD ONZE PRIVACY STATEMENT 2018!

copyright © 2005 - 2016 | matser-neuropsychologie.nl / ErikMatser.nl. All rights reserved / Alle rechten voorbehouden. DISCLAIMER