Public speaker Dr. Erik Matser

Dr. Erik Matser is een de vaste sprekers van het evenementenbureau ONADA. ONADA geeft mensen met waardevolle kennis die normaal moeilijk snel te bereiken zijn (denk aan wachtlijsten, regels, verwijsbrieven) een podium om hun kennis direct met velen te kunnen delen. 

Aankomende events waar Dr. Erik Matser spreekt:

Beweging stop burn-out!

Op 23 januari 2019 is gestart met de actie ‘Stop Burn-out nu!’. De extreme aantallen jonge mensen die opbranden in onze samenleving moet gestopt worden en er is een koerswijziging nodig om jonge mensen te beschermen tegen extreme vermoeidheid en totale uitputting. Cijfers gepubliceerd in juni 2019 door het RIVM geven aan dat stress voor 37% de oorzaak is van het totale ziekteverzuim in NL en dat 17% van de werknemers burn-out klachten ervaren. Gegevens uit het nationale huisartsen dossier tonen aan dat in 2019 270.000 mensen de diagnose burn-out hebben gekregen. Dit betreft slechts het topje van de ijsberg. Burn-out treft hoofdzakelijk mensen tussen de 25 en 35 jaar oud. Mensen die in een periode zijn opgegroeid met specifieke kenmerken; individualisme, verwrongen ideevorming door social media (slecht een beperkt beeld geven van het totaal aan emoties; mislukkingen worden niet gemeld alleen de successen), opgegroeid in een periode waarbij ‘the sky is the limit’ was (de reality check van het bedrijfsleven is een keiharde dreun) en last but not least het non-stop hoge eisen stellen aan zichzelf. De voornoemde omstandigheden geven een duw naar de ontwikkeling van perfectionisme, een beeld wat in de neurowetenschappen als een angststoornis wordt omschreven waaruit een hormonale onbalans ontstaat die de jeugd extreem ziek maakt en wat de samenleving en het bedrijfsleven een extreem bedrag aan financiële middelen kost.

Om mensen van bewezen feitelijke kennis over burn-out te voorzien organiseert ONADA lezingen. Lezingen worden in alle provinciehoofdsteden in NL georganiseerd om uit te leggen hoe burn-out ontstaat, hoe je het kan herkennen en waarom we in deze ziekmakende spiraal terecht zijn gekomen. De weg uit de problematiek is het verkrijgen van kennis over ons als soort, waaruit zijn we ontstaan/ voortgekomen en waar hebben we de afslag gemist om als groep gezond te blijven.

Uitleg wordt gegeven over neuroanatomie, fysiologische processen, de psychologie die een rol speelt bij het ontwikkelen van burn-out en hoe we dit kunnen oplossen. Dit voor zowel het individu als voor het bedrijfsleven. Dr Erik Matser, klinisch neuropsycholoog, zal de ontwikkeling naar een burn-out uitleggen en de weg eruit beschrijven waardoor mensen/ bedrijven tot inzicht kunnen komen hoe burn-out te stoppen.

Wilt u Dr. Erik Matser incompany een workshop of lezing laten geven?

Wilt u dat uw bedrijf intern (extra) kennis opdoet rondom de mentale gezondheid en prestaties van het team / uw personeel? Dan kunt u Dr. Erik Matser een lezing of workshop laten verzorgen in uw bedrijf rondom onderwerpen als talent / burn-out / toxic stress of N.A.H. (niet aangeboren hersenletsel). Neem via het contactformulier hieronder contact met ONADA op betreft de prijs en beschikbaarheid. 

Incompany zijn er deze mogelijkheden:

Workshop hersenletselLezing hersenletselWorkshop burn-outLezing burn-out

Voor aantal mensen: