leer over beweeg innoveer jezelf

Geen overvolle agenda, uit je eigen omgeving weg, los van de triggers die je afleiden van je volledige potentie. Volledige neuropsychologische ondersteuning, fysiotherapie, meditatie, hiking, beweging en ontspanning. Boek nu jouw one week cognitive travel!

Beschikbare data's in 2020

Vanwege COVID-19 zijn er momenteel nog geen reizen gepland.

Vanwege het coronavirus is er een aanpassing in het programma! Neem contact met ons op betreffende de inhoud.

Foto's van de omgeving

Hotel Terrazza (Roses)

terazza spanje

Hike to the valley 'Easy Day' Korbi

Schermafbeelding 2020-01-31 om 12.44.07

‘A successful life consists on several building blocks. Talent, environment and the possibility to communicate your talent. Talent is a combination of cognitive and motivational factors that must be well matched with a suitable environment. In addition a person must be able to communicate those talents.’ – Dr. Erik Matser

Onderwerpen zoals ‘hoe werken hersens’, ‘biologie van vermoeidheid’, ‘achtergronden van psychologie behandelvormen’, ‘hoe te komen tot ‘interne’ rust’ en ‘hoe hardnekkige klachten in kracht te laten afnemen’.

Voor het programma wordt geen gebruik gemaakt van een protocol, het betreft een uniek op de persoon afgestemd programma. We gaan ook met de groep enkele malen de natuur in, dit wanneer het weer het toelaat.

Dag 1: zondag

Arrival in Hotel 1935, Roses

17:00: Group meeting
Topic: The sympathetic & parasympathetic nervous system. The neurological basis of stress and relaxation.

Dag 2: maandag

08:00: Functional training
10:00: Box treatment
12:00: Cognitive coaching
14:00: Functional training
16:00: Horses
19:00: Group meeting
Topic: Responsibilities and stress.

Dag 3: dinsdag

08:00: Functional training
10:00: Aquatic Treatment
12:00: Cognitive coaching
14:00: Functional training
17:00: Group meeting
Topic: The psychological origin of responsibility.

Dag 4: woensdag

08:00: Functional training
10:00: Aquatic Treatment
12:00: Cognitive coaching
14:00: Functional training
16:00: Horses
19:00: Group meeting
Topic: Video, Dr. Nadine Burke Harris: origin of stress and somatic complaints.

Dag 5: donderdag

Hike: Sadernes / 'Easy Day' in nature and visit/hike in mountains to the Active Earth Program run by Korbi Hort.

Dag 6: vrijdag

08:00: Aquatic functional training
10:00: Aquatic treatment
12:00: Cognitive coaching
14:00: Aquatic functional training
16:00: Horses
19:00 Group meeting
Topic: Closure & Steve Jobs/ Allan Watts video

Dag 7

Terugreis

Locatie, transport en overnachting

De individuele gesprekken en lezingen vinden plaats in het hotel van overnachting (onderhavig aan beschikbaarheid: Hotel 1935 of Hotel Terraza in Roses, Spanje). Beide zijn mooie en rustige hotels die dicht bij de stranden liggen op prachtige locaties aan de kust van de Costa Brava aan de zuidkant van de Pyreneeën. Beide hotels hebben een 4 sterren status.

Tevens wordt het transport van en naar de luchthaven van Gerona door het hotel of door ons verzorgt. De ontspanningsoefeningen worden op een andere plek in Roses uitgevoerd, namelijk bij Zenit Salut – Centre de Fisioteràpia I Salut (Avinguda del Salatar, 18, Roses). 

De kosten voor de heen- en terugvlucht (Gerona Spanje) zijn op eigen kosten te boeken. Echter dit kan al met een gering budget. Wij kunnen u gerichte informatie verstrekken wat de beste mogelijkheden zijn. 

Team

Dr. Erik Matser

Clinical neuropsychologist

Known for his brain research and mental support for top athletes, artists and business people. In 2021 he has 30 years experience as a clinical neuropsychologist.

Montse Giró

Nurse, Physiotherapist

Expert in Aquatic Physiotherapy, functional training and traditional Chinese medicine.

Korbi Hort

Founder & program director Active Earth Group.

Korbi holds a Masters degree in Sustainability and Responsibility from Ashridge Business School and a BSc in Outdoor Education from Edinburgh University.

Wat deelnemers zeggen

Na een eerste aanmelding, een afzegging en toen toch een aanmelding in februari 2020 deelgenomen aan het Roses-programma. Achteraf zo blij dat het thuisfront mij gestimuleerd heeft deze trip te maken. Daar waar je in de thuissituatie verbonden blijft met “de waan van alledag” maakt de fysieke afstand dat het lukt ook echt “mentaal” afstand te nemen en daadwerkelijk te reflecteren. De behandelingen bij Montse van ZENIT’SALUT zijn niet te omschrijven. Sinds de behandelingen geen pijnstillers meer nodig gehad. Terwijl dat het eerste was wat ik ‘s morgen deed, pijnstillers nemen! De sessies met Erik (zowel individueel als met de groep) zijn zeer verhelderend. Geven naast inzicht ook houvast (en veel denkstof) voor de tijd die daarna komt. De dag de natuur in valt niet te beschrijven in een paar woorden maar op die dag alleen al, zoveel hobbels genomen waar ik normaliter niet eens over na zou denken. Met als kers op de taart.... de “zen-pool”. Bijzonder ook om de groep, volstrekt vreemden, te zien groeien! Achteraf makkelijk praten, maar dit had ik echt veel eerder moeten doen! En.... het is zeker niet de laatste keer!
- Margriet Henning-Versleeuwen​
Heeft deelgenomen aan cognitive travel
Mijn verblijf in Rosas heeft mij mega eye-openers gegeven die mij voor altijd hebben veranderd. De unieke aanpak en begeleiding van Erik én het traject van fysiotherapeute Montse zijn de perfecte handvaten gebleken die ik nodig had. Ook het feit dat je met mensen daar zit die dezelfde problematiek ervaren zorgen er voor dat je veel kan delen. Niet alleen de ervaring die je daar op doet kan je delen met elkaar maar ook de dagelijkse problemen waar iedereen mee kampt zorgen voor een constructieve sfeer waar je jezelf veilig en begrepen voelt. Daarnaast zijn de faciliteiten, omgeving en de tripjes top! De innerlijk rust die ik mee heb genomen naar huis wil ik dan ook nooit meer kwijt. Mega dankbaar dat ik dit heb kunnen meemaken. De toekomst ziet er rooskleurig uit.
- Anoniem
Heeft deelgenomen aan cognitive travel
Met enige reserves in februari 2020 naar Roses afgereisd voor de ‘cognitive travel.’ Immers al jarenlang gezondheidsklachten en vele artsen en specialisten gezien en therapieën en revalidatietrajecten doorlopen. Roses en haar omgeving zijn prachtig. Weg zijn uit je dagelijkse leven helpt zeker mee om daar even afstand te nemen en je op jezelf te kunnen focussen. En dan… ik zou het niet omschrijven als een ‘cognitive travel.’ De sessies met Erik en Montse, individueel en met groepsgenoten, maken dat je een terugreis ervaart naar … jezelf! Dat is heftig en gaat gepaard met vele inzichten en emoties, let wel: op een positieve manier! Het bijzondere van deze reis is dat je het niet alleen doet. Naast Erik en Montse ervaar je ook steun van je groepsgenoten die allemaal met min of meer hetzelfde kampen. Ieder heeft zijn gezondheidsklachten en een verhaal daarachter. Jarenlang was ik bezig naar verbetering van mijn gezondheid en dat lukte maar ten dele. Na deze reis heb ik er weer vertrouwen in dat herstel mogelijk is en weet ik hoe ik daar kan komen. Voor iedereen die twijfelt: doen!
Aniek Beemer – Verbraak, maart 2020
Heeft deelgenomen aan cognitive travel

Prijs

Voor de prijs en beschikbaarheid kunt u contact opnemen met Dr. Erik Matser. (Zie formulier ↓↓↓)